Research Projecten

Tracoin heeft ervaring in research projecten die worden uitgevoerd in Europees verband en worden gesubsidieerd door de Europese Commissie. De afgelopen jaren was Tracoin voor een aantal projecten verantwoordelijk voor het projectmanagement en kwaliteitsmanagement voor onderzoek in het van het EU Seventh Framework Programme (FP7).

Het doel van deze researchprojecten is om met ICT-onderzoek de concurrentiepositie van de Europese industrie te verbeteren en om Europa in staat te stellen om deze technologieŽn te beheersen en te vormen naar toekomstige ontwikkelingen, zodat aan de maatschappelijke en economische behoeften kan worden voldaan.

Tracoin heeft een brede kennis opgedaan in projecten als PROLIX, een e-platform voor competence management en Tracoin levert diensten in TAS3, een project waarin een architectuur gebouwd wordt voor het veilig delen van digitale informatie. Daarnaast is Tracoin actief binnen MIRROR, een project waar applicaties worden ontwikkeld voor reflectief leren op de werkplek.

Tracoin is een van de vier projectpartners in COCAL (Competency based Content Acquisition and Learning). Dit project valt onder het Life Long Learning programma van het Europese Leonardo da Vinci subprogramma. De rol van Tracoin bestaat uit: behoeften analyse, architectuur ontwerp, systeem ontwikkeling en kwaliteitsmanagement en de ontwikkeling van een competency framework. Het doel is om een competency framework te ontwikkelen dat innovatieve technology-enhanced leeroplossingen kan overdragen, combineren en aanpassen voor het Europese bankwezen.