TAS³ Internet Security

Het TAS³ Integrated Project (Trusted Architecture for Securely Shared Services) heeft tot doel om een Europa-brede impact te hebben op diensten die gebaseerd zijn op persoonlijke informatie die wordt gegenereerd in een mensenleven en daardoor wordt verzameld en opgeslagen op verschillende locaties en gebruikt in een veelheid van bedrijfsprocessen.

Hieronder een overzicht van de thema's en de werkpakketten van het project.TAS³ zal de Science & Technology in eerst instantie in verschillende sub-topics ontwikkelen, maar tegelijkertijd zullen de verschillende onderdelen (meestal ontwikkeld binnen hun eigen werk-pakket) geïntegreerd worden in één betrouwbare Trust & Security Architecture, die tot doel heeft om een veilige en betrouwbare omgeving van bedrijfsprocessen te bieden voor het uitwisselen van persoonlijke identificeerbare informatie.

Het doel van TAS³ is om aan te tonen dat de architectuur kan omgaan met de volgende uitdagingen op een generieke en schaalbare manier:

1. Gebruikers- en service provider authenticatie en beheer van aanmeldingsgegevens
2. Bewerkstelligen van vertrouwen tussen gebruikers, informatiebronnen en service providers
3. Regels voor gegevensbescherming
4. Transparantie van bedrijfsprocessen
5. Demonstrator uitdagingen

Tracoin is binnen TAS³ verantwoordelijk voor projectmanagement en kwaliteitsmanagement. Meer informatie over het project vindt u hier.